شهر جدید ایوانکی New Town Eyvanakey
شهر جدید ایوانکی
اولین شهر در غربی ترین نقطه استان سمنان و چسبیده به مرز شرقی استان تهران می باشد که چندین شهرک صنعتی از جمله شهرک صنعتی ایوانکی , شهرک صنعتی جنت آباد , شهرک صنعتی پایتخت , شهرک صنعتی خوارزمی, شهرک صنعتی عباس اباد و شهرک صنعتی شنزار در غرب آن واقع شده است.
طبق ماده 12 فصل سوم قانون جرائم رایانه ای هر گونه کپی برداری از طرح قالب، مطالب و فایل های تارنمای مجموعه ستاره شهرکهای صنعتی به هر نحو، پیگرد قانونی دارد.
شهر ایوانکی در 55 کیلومتری جاده خاوران در اتوبان تهران – مشهد قراردارد . که از شمال به شهرها کیلان و آبسرد , از شرق به گرمسار , از غرب به شریف آباد و پاکدشت و از جنوب به کوه های سیاه کوه ورامین و کویر متصل است . این شهر یک شهر با قدمت تاریخی بسیار زیاد هست که حتی در کتاب های و متون یونان باستان از آن نام برده شده است و مهمترین مشاغل مردم ساکن آن کشاورزی , دامداری , کامیون داری و همچنین کار در کارخانجات شهرک صنعتی می باشد. در اطراف این شهر معادن بزرگی مثل معدن نمک , معدن گچ , معدن سنگ قرمز و غیره … در دل طبیعت آن جای گرفته است. شهر ایوانکی در ارتفاع حدودا 1200 متری از سطح دریا واقع شده است که دارای آب و هوای گرم و خشک در تابستان و سرد خشک در فصل زمستان می باشد. این شهر در مسیر تاریخی جاده ابریشم قرار گرفته است. از مهمترین محصولات کشاورزی شهر ایوانکی علاوه بر چندین نوع خربزه از جمله خربزه سوسکی زرد و سبز خربزه مشهدی می توان به انار ,گرمک و طالبی , جو , گندم , اسفناج و… نام برد که خربزه زرد و سوسکی ایوانکی زبان زد خاص و عام از قدیم ایام بوده و هست که در سال ها اخیر متاسفانه بر اثر خشکسالی و کمبود بارش نزولات آسمانی سطح زیر کشت آن کم شده و برخی از کشاورزان این شهر ناچارا به شهرهای دیگه مثل بویئن زهرا , شیراز , دامغان , شاهرود جهت کشت فصلی مهاجرت نموده اند.
لازم بذکر است آب این شهر شور و دارای ناخالصی ( املاح ) می باشد که چندین نماینده مجلس در سالیان گذشته وعده شیرین سازی آب شرب این منطقه را هنگام انتخابات داده اند ولی تا کنون کار اساسی ( بجز انتقال آّب الوئک در حجم کم ) در جهت رفع این مشکل انجام نشده است.
این شهر دارا چندین موسسه و دانشکده از جمله پیام نور, غیر انتفاعی دانشگاه ایوان کی ، دانشکده سما واحد ایوانِ کِی، دانشکده سما ، مؤسسه آموزش عالی آریا و مؤسسه آموزش عالی مولوی می باشد. شهر ایوان کی در زمانهای دور به نام پیل کاسپین ( پل منطقه کاسپین یا همان دریای خزر ) در کتب یونانی با نام کاسپین گیت یا بند خزر بوده و بعدها به نام شاراکس یا شاهراه ( به لاتین Charax ) نامگذاری شده است.
در فاصلخ بسیار کمی از شهر و بافت قدیمی در ضلع شمال شرقی بافت قدیمی شهر شهری جدید بنام شهر جدید ایوانکی توسط شرکت عمران ( نهضت ملی مسکن ) بنا شده که هدف آن ساخت مسکن ملی و سر ریز جمعیت تهران و اطراف پایتخت به این شهر می باشد . با توجه به مناطق صنعتی و اشتغال زایی موجود در اطراف در صورت ایجاد و راه اندازی امکانات و زیر ساخت های لازم میتواند این شهر را از حالت خوابگاهی به یک شهر پویا و دارای رونق اقتصادی تبدیل نمود . همچنین امکان واگذاری یک زمین به دو یا سه نفر از متقاضیان علاقه مند جهت ساخت مسکن بصورت ویلایی در این شهر وجود دارد.
آدرس شهر جدید ایوانکی : 55 کیلومتری شرق تهران در فاصله یک کیلومتری اتوبان تهران مشهد در شمالی شرقی بافت قدیم شهر واقع شده است.
تصویر هوایی و نمای گرافیکی از نقشه شهر جدید ایوانکی در تصویر زیر قابل مشاهده است.
بر اساس ماده (۱) آییننامه اجرایی قانون ساماندهی و حمایت از تولید و عرضه مسکن شرایط متقاضیان جهت ثبت نام به شرح ذیل است.
متقاضی و افراد تحت سرپرستی، می بایست فاقد زمین مسکونی یا واحد مسکونی باشد.
متقاضی می بایست از تاریخ ۲۲ بهمن ۱۳۵۷از هیچیک از امکانات نهادهای عمومی غیردولتی مربوط به تأمین مسکن شامل زمین، واحد مسکونی و یا تسهیلات یارانهای خرید و یا ساخت واحد مسکونی استفاده نکرده باشد. (فرم ج سبز).
متقاضی می بایست متأهل و یا سرپرست خانوار باشد.
افراد ذیل میتوانند بدون شرط تاهل و بدون شرط سرپرست خانوار بودن در زمره متقاضیان واجد شرایط قرار گیرند:
زنان مجرد مشروط به داشتن حداقل ۳۵ سال سن
مردان مجرد مشروط به داشتن حداقل ۴۵ سال سن
نخبگان علمی با معرفی بنیاد ملی نخبگان کشور
معلولین جسمی، حرکتی با دارا بودن حداقل بیست (۲۰) سال سن و با معرفی سازمان بهزیستی کشور.
بیماران خاص بر اساس ضوابط وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی
مردان مجرد بین ۲۳ تمام تا ۴۵ سال تمام به شرط ارائه تعهدنامه محضری در خصوص ارائه سند رسمی ازدواج در زمان واگذاری واحد
متقاضی میبایست دارای حداقل ۵ سال سابقه سکونت اخیر در شهر مورد تقاضا باشد.
از مکان ها دیدنی شهر ایوانکی کاروانسرای تاریخی ایوان کی – دره ها و سنگ ها که در اثر فرسایش آب و باد به اشکل مختلف در امدن – سد و رودخانه فصلی آن – روستای هدف گردشگری بهورد – بلندی های قره قاچ و دامنه ی قوچ – تپه گیس – غارها نمکی در سردره و… می باشد